Umožňujeme vaření různých nápojů/jídel. Máme až 25 druhů receptů a jsou tu i zde nějaké tajné od lidí. Recepty nijak nesdílíme, ale hráči si na ně musí přijít sami a nebo poprosit/odkoupit od někoho kdo má seznam receptů, které vyzkoumal sám.
Jak začít?
Cauldron – Fermentace
Na začátek našeho Lihového dobrodružství budeme potřebovat hned několik věcí. První z nich je Kotlík, ve kterém budeme samotný alkohol fermentovat. K tomu je potřeba mít pod kotlíkem zdroj tepla, pro naše potřeby postačí ohniště, oheň, magma block, či láva.
Brewing Stand – Destilace
Některé, avšak ne všechny typy lihovin musíme vydestilovat. K destilaci slouží Brewing Stand, jako filtr použijeme Glowstone Dust, který se při použití nespotřebuje.
Barrels – Zrání
Poté stačí daný alkohol dát vyzrát do Barelů, nové blocky které přidává tento plugin. Barely se tvoří ze dřeva, každé dřevo má jiné vlastnosti takže je třeba dbát na to do jakého barelu dáváme alkohol vyzrát! Při stavění barelu dbáme na předem stanovené rozměry, barel dokončíme za pomocí příslušné cedulky a nápisu “barrel”.
Sealing Table – Zapečetění
Pečetící stůl slouží k ochraně značky, skrytí receptu v případě custom receptury. Taktéž zabraňuje ostatním v další manipulaci s alkoholem, a je tím pádem připraven na komerční prodej. Na utvoření takového stolu je potřeba 4x oak plank, kde je dáme jako recept na crafting table a nad to dáme 2x prázdnou lahvičku.
Ukázka Přípravy
Jako názornou ukázku toho jak vypadá tvorba vlastního alkoholu jsme zvolili Pšeničné Pivo. Začneme tím že do kotlíku vložíme 3x Wheat a 1x Sugar. Necháme povařit, v tomto případě je doba 8 minut. Pomocí itemu hodin lze kliknout na kotlík a zjistit jak dlouho se vaří.
Vysvětlivky:
- Kvalita u jednotlivých kategorií závisí na určitých faktorech, jejich pořadí je udávané buď:
- v počtu hvězdiček ★★★★★ ★★★☆☆
- nebo v hodnotách ☠︎︎ ✗☆ ★
- Hvězdičky udávají celkovou kvalitu lihoviny (1-5)
- Ingredience se odvíjejí od přesnosti surovin
- Fermentování závisí na času surovin v Cauldronu
- Typ dřeva závisí na sudu ve kterém lihovina zraje
——————————————————————
Jediné co zbývá jako poslední, je zapečetit naší láhev! K tomu budeme používat dříve zmíněný Sealing Table.
Stačí pouze danou lihovinu vložit, chviličku počkat a Voilá.
Tři orosené lahváče Pšeničného Piva! Na zdraví!
Recepty
- Skotská Whisky
- Irská Whisky
- Bourbon
- Pšeničné Pivo
- Pivo
- Tmavý Ležák
- Červené Víno
- Bílé Víno
- Medovina
- Jablečná Medovina
- Jablečný Mošt
- Jablečný Likér
- Rum
- Vodka
- Houbová Vodka
- Gin
- Tequila
- Absinth
- Zelený Absinth
- Vaječný Likér
- Káva
- Horká Čokoláda
- Ledová Káva
- Bramborová Polévka
- Slepičí Vývar